20 Ekim 2016 Perşembe

Arama Kelimelerini Doğru Seç lan

Uzun Kuyruklu Arama
Google zaman zaman algoritmasında bir takım güncellemeler yapıyor. Bunu yaparken temel amacı kullanıcılara daha iyi bir internet deneyimi sunmak. Artık kullanıcılar Google’da arama yaparken sadece bir kelime değil, kelime bütünleri, cümleler hatta sorular soruyor. Buradan hareketle Google Long Tail Keyword kavramını SEO camiasına resmen tanıttı. Yani uzun kuyruklu anahtar kelimeler. Yani kadın ayakkabı değil; 2004 yaz kadın spor ayakkabı modelleri gibi bir ifade düşünebilirsiniz.
Değişen Google Algısı
İnternet nereye gidiyor? Bu soruya cevap vermek güç çünkü teknoloji son derece hızlı biçimde gelişiyor. Artık herkesin cebinde bir akıllı telefon, her yerden internete ulaşmak mümkün. Dolayısı ile kullanıcıların Google ile olan etkileşimleri de farklılık gösteriyor. Nasıl mı? Söz gelimi telefondan arama yapacak olanlar daha pratik olsun diye Google’ın sesli arama özelliğinden faydalanabiliyorlar. Bununla beraber artık Google’ın da olaylara bakış açısı değişti. Konuma göre arama sonuçlarından bahsediyoruz. Yani Diyarbakır’dan araba kiralama araması yaparsanız size Diyarbakır yazmamanıza rağmen işinize daha çok yarayacağını düşündüğü için Diyarbakır’daki oto kiralama firmalarını getiriyor Google. SEO uzmanlarının da bu gelişmeleri yakında takip ederek doğru şekilde analiz etmesi ve çağa ayak uydurmaları gerekiyor.
Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimeler
Google’ın iyi hizmet sunmasını engelleyen en büyük unsur belki de anahtar kelimeler. Hiç alakasız siteler sırf hit almak için anahtar kelimelere abanıyorlar. Bu sebepten ötürü ziyaret ettiğiniz site reklamlarla dolu, size aradığınızı veremeyen saçma sapan bir site oluyor çoğu zaman. Artık Google buna müdahale etmesi gerektiğini anladı ve yeni algoritması ile birlikte uzun anahtar kelimelere daha çok önem vermeye başladı. Çünkü binlerce kombinasyona sahip uzun kuyruklu anahtar kelimeler için sahte SEO çalışmaları yapmak mümkün değil. Tabi Google bu kararı kendisi tek başına almadı. Artık kullanıcılar da daha farklı aramalar yapıyorlar. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler ile arama yapılması yaygınlaştı, bu da Google’ın işine geldi; mesele bu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder